Когато с дъха си прегърнеш китара
с очакващи струни, с горещи очи,
плати си набързо „Джин фис“-а на бара
и в ритъмен блус се докрай потопи.
Когато с дъха си прегърнеш китара,
косите ú ласкави в песен сплети,
отпивай от устни вълшебна отвара
и волно, там горе, в небето лети.
Когато с дъха си прегърнеш китара,
врати и прозорци за век заключи,
а после безспирно повтаряй, повтаряй
три думички само: „Във мен остани!“
© Валентина Лозова Всички права запазени