7.07.2023 г., 2:41 ч.

Когато разстоянията плачат 

  Поезия » Философска
296 5 10

 

Когато разстоянията плачат

звездите по небето се смаляват.

А болката не следва пътни знаци,

клеймо върху душата да остави.

 

Когато разстоянията плачат

не винаги е есен или зима.

Сезонът на сбогуването значи,

че хладното в сърцето е незримо.

 

Когато разстоянията плачат

очакват някой просто да ги чуе.

В умората раздялата подскача.

Обидата по склона слиза буйно

 

и носи калните потоци време.

Натрупват се, растат, мълчат и влачат

ненужността на късни обяснения.

Когато разстоянията плачат…

 

.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??