12.04.2004 г., 12:03 ч.

Когато се сбогуваш 

  Поезия
1584 1 2
 

Когато се сбогуваш
с голямата любов
мъглата сграбчва
чистото небе
в безпаметство.
Не ще помогнеш ти
море
на лодката откъсната
от кея.
Сега в теб бучи -
мъртвото вълнение.
И корените вдигащи
земята
вече са изсъхнали.
Залязва ден.
Все по-ниско е нощта
и като бяла плоча
пада...

Когато се сбогуваш.

© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??