24.05.2017 г., 16:09 ч.

Когато се срещнем 

  Поезия » Любовна
463 1 3

Когато се срещнем, ще видиш в очите ми

цялата обич на тази земя.

Когато се срещнем и галиш сълзите ми,

ще знаеш без тебе какво съм била.

 

Когато се срещнем, ще пием мълчание -

преглътнати думи най-тихо крещят.

Когато се срещнем, ще бъда разбрана -

вселена в зрънце от любов и тъга.

 

Когато се срещнем, ще шепна „Oбичам те“

с всяка целувка, разтворена в теб

ще бъда богиня и малко момиченце,

търсещо нежност от твойта ръка.

 

Когато се срещнем, открили съдбата си –

сбъднат мигът ще погълне нощта.

И ще болим, безизходни и просещи

още секунда в прегръдка и смях.

 

Когато се срещнем, ще милвам душата ти,

ти ще ме пазиш от лошия свят.

Когато се срещнем, ще бъдем приятели,

лекуващи рани от стара война.

 

Когато се срещнем, ще бъдем най-себе си,

силни и нови, безстрашни деца.

Когато се срещнем, ще знам, че сърцето ми,

вярва отново в вълшебни неща.

 

Когато се срещнем, дори да отмина,

не вярвай на брони, лъжи и игра,

без да говориш, веднъж погледни ме,

нека съм гола, открита душа.

Нека да плача.. треперя... очаквам

живот или смърт, но от твоята длан.

Нека се срещнем, преди да е късно,

преди да си тръгне от нас Любовта...

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??