18.12.2013 г., 8:24 ч.

Когато се събуждаш... 

  Поезия » Друга
368 0 4

Когато се събуждаш...

                               на Корнелия

 

Една лоза почука отвънка на стъклото,

приседна Светлината до тебе на леглото-

усмихната загледа се нежно във съня ти,

че всички земни билки с упойни аромати

 

бе есенната щедрост във младото ти тяло

като букет за обич и вричане събрала-

от лунните прозрачни и още топли нощи,

когато подлудели летят пияни дрожди...

 

... И дълго тъй стоя и гледа Светлината

защото много хубава ти беше във съня си,

но още по си хубава, когато се събуждаш-

приличаш на дете: без грехове, без възраст,

 

без грижи, без пороци, без минало, без разкаяния

и с устните си само измервам разстоянието,

което в тази утрин желая да измина-

когато се събуждаш възбуждащо-невинна...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??