14.02.2020 г., 10:50 ч.

Когато си отива Февруари 

  Поезия » Пейзажна
1083 6 9

Обичам сетната студена красота...

все още скреж рисува по стъклата.

Но издълбоко някъде в пръстта,

дочувам плах кълнеж на семената.

 

Те знаят - скоро слънчевият лъч

ще прати вест на пролетния вятър

да яхва впряга с чуруликащ глъч,

че се разпуква пролетно земята.

 

Едно кокиче с тънко стъбълце

първо срамежливо ще надникне.

Ще грейне с бялото си личице

и кукуряка кичест ще повика.

 

Красива пролет в злато и лила

ще заразказват чудни минзухари...

Обичам сетната студена красота,

когато си отива Февруари.

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??