1.07.2024 г., 9:29 ч.

Когато спре да те боли 

  Поезия » Философска, Строги форми
344 4 12

В един момент престава да боли

от думите, с които те обиждат –

несправедливи, унизителни и зли,

и черни като въглени във жижна.

 

Дори не плачеш, все ти е едно –

стрелите не достигат до сърцето.

Това е краят на една любов

и вече скъсало се е въжето,

 

което свързвало е близостта

с човека, който днес те наранява.

Пречистваща и тиха свобода

 

долита като лястовица бяла.

Тя със крилете си ще те прегърне.

В света на живите ще се завърнеш.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??