26.02.2007 г., 9:34 ч.

Когато те видях ... 

  Поезия
2112 0 26
Когато те видях за първи път

Когато те видях за първи път,
от погледа ти литнаха две птици,
погалиха лицето ми с крила
и върнах ги във твоите зеници.

         И беше зима, а във миг,
         в сърцето ми почука пролет.
         И звънна с твоя глас капчук:
         "Приятно ми е - твоят полет"

А птиците запяха през нощта
във струните на твоята китара.
И мойта песен с тях се сля,
наистина, наистина бе пролет.

         И тази пролет винаги цъфти
         в очите ти - когато те погледна.
         Без нея аз не знам дали 
         съдбата е на някому потребна.

© Златка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??