Когато вали дъжд е омагьосана гората.
Земята издиша топла пара…
По мокрите листа се стичат капчици
и с един, също бавен, полет капват.
Всичко е забавено, неразличимо-
предположения само в тишината.
Можем сами да движим нещата,
да ги създаваме…Когато дъжд вали-
в гората- вълшебници ставаме.
© Петър Всички права запазени