6.05.2009 г., 22:38 ч.

Когато вечер 

  Поезия » Друга
753 0 1

Вечер живея в различен свят.
Свят уютен, познат.
Вечер политам
и чувствам как душата ми немила,
от болка се свила,
тихичко стене
там... някъде дълбоко в мене.
Вечер излитам от тежкия ден,
изтъкан от неволи
положил върху ми оловни окови.


Сега съм една,
сама,
насред хората...


Унесена рея се в моите мечти за "по-добрите дни",
но ето, пристъпвам сега на прага на нечия врата.
Уви, не трябва да позвъня.
Мой дом бил е това...
И немощ обзема моите разперени крила.
Плахо поглеждам надолу сега...
В тоз миг невзрачен с грохот светът ми се срутва...
А летях тъй високо...

© Кристина Савова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А летях тъй високо... В този последен ред се преплитат кулминация и развръзка и епилог. Страхотна комбинация. Поздрав!
Предложения
: ??:??