8.06.2008 г., 16:42 ч.

Кого лъжем, момичета? 

  Поезия » Философска
558 0 6
 

 

Кого лъжем, момичета?

Кого лъжем? Защо ли?

Че ще спрем да обичаме,

че не ще се молим...

 

Кого лъжем? Себе си!?

И нима е нужно това?

В лъжи безполезен си

и за своята душа.

 

Стига с това отрицание,

стига с този страх.

Защо да е наказание,

че не сме като тях?

 

Та нима любовта ни

не е благословена?

Щом е в сърца ни

с  Бог е споделена.

 

Ние сме създадени,

за да я носим и пазим.

На любов сме отдадени,

не на омраза...

 

Затова аз отправям

в молитва ръцете си

и тихо повтарям

Завета в сърцето си.

 

Нека живее любовта.

Нека храм е душата ми.

Единствено щастие е тя.

Нека озарява делата ми.

 

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??