Кой гони вълните насред океана?
Ураганът ли?
Ураганът без жалост ги мята,
впил ръце във косите им -
разтопено сребро.
И изгрее ли слънцето,
кой ли гони вълните,
та политат в безумни,
в устремени ята?
И кое ли ги кара да достигнат брега
и лицето му златно да галят?
И кое ли ги кара да достигнат брега,
да полегнат и там да останат...
© Валери Първанов Всички права запазени