17.05.2009 г., 12:49 ч.

Кой казва, че не можем да обичаме вечно?! 

  Поезия » Бели стихове
714 0 5

Кой казва, че не можем да обичаме вечно?!

Разкажи ми за цвета на дъжда...
Слепци сме ние пред истината!
Желаем я! Ковем я! И после я унищожаваме!
Разкажи ми за цвета на дъжда...
За капките живот и мимолетната им смърт,
                                                   слели се с пръстта.
Ти правиш дъжд! Слепците сме ние!
Не мога да го видя, а миглите ми го отронват...
Порязах се на истината, а ме заболя от лъжата!
Дъждът! Дъждът бе виновен!
Сега ми разкажи за цвета на дъжда...
Кой ще посмее да обича сенките му?!
Някак... Някога... Някъде...
Някой ми разказа за цвета на дъжда...
И той отми болката!
Отми мръсотията! И никога повече нямаше лъжа!
Намокри крилете й и тя не можеше да лети...
Този някой се нуждаеше от истина, за да живее...
Този някой някога обичаше и беше обичан...
Той обичаше истината, а лъжата бе негова любовница...


Кой казва, че не можем да обичаме вечно?!

© Единствена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разкажи ми... Страхотно е!
  • Представата за вечност в рамките на човешкия живот...Разбира се, че може! Благодаря за дълбоката философия на тези размисли!
  • Може!
  • Окъпани разцъфнали градини,
    настъпих охлюв,
    излязал да пирува с цветовете.

  • Бихме могли да обичаме вечно ако живеем вечно. Но любовта е вечна и ние можем да бъдем част от нея докато сме на този свят. А вечността на човешката любов са децата. Защото създаденият живот продължава любовта и остава във вечността.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??