10.05.2023 г., 22:20 ч.

Кой ще каже "Машала"? 

  Поезия » Философска
190 1 1

Кой ли ще ми каже: "Машала, Йотор",
задето вече не живея аз в коптор?
Изучих всички звуци само в осми клас,
париците изкарах със труда си аз.

И слушаме, другарю, песен на Амет.
Животът ни на село си е чист късмет!
Тук всеки овцебик и всяка крава
опора е и пръв приятел става.

Да имаше до мене кръшничка девойка
руса, синеока, като кака Койка,
щях самин да вдигна новата ни къща
с двете си ръце и силицата мъжка.

Кой ли ще ми каже: "Машала, Йотор",
задето вече не живея аз в коптор?
Изучих всички звуци само в осми клас.
Мила, нека вдигнем сватбата у нас!

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??