11.12.2023 г., 9:38 ч.

Който и да си, човече 

  Поезия
155 5 3

КОЙТО И ДА СИ, ЧОВЕЧЕ

 

... късно снощи без подател писъмце при мен дойде,

кой ли бе ми го изпратил? – не разбрах и откъде,

белокрило – зимно птиче! – долетяло в моя свят,

с топлото „Аз те обичам! ” в плик без марка и печат,

на пробитите фотьойли ме завари този ден –

цяла нощ се чудех – кой ли с обич мислил е за мен,

шепот, или стон в безкрая, болка, стисната във вик? –

 

ни по почерци гадая! – стар съм за езотерик,

имаш поща! – спря да вика пощальонът вече век,

цял ден сурка си чепика – шапка, чанта и елек,

сякаш че от небесата туй „Обичам те!” слетя? –

топъл вятър без заплата с дъх на пролетни цветя,

и – един от друг далече, в този ненормален свят,

който и да си, човече! – те обичам като брат.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красива поезия!
  • Великолепна поезия.
    Не знам дали не се вижда или разбира, но...
    Всъщност, ако някой вика "ауу" или чуждото "уау" на посредствени неща с десетки възторжени хвалебствия, как да види истинското...
    ... ама това е така не от вчера...
  • шепот, или стон в безкрая, болка, стисната във вик? –

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??