11.04.2013 г., 21:53 ч.

Кокиче 

  Поезия » За деца
630 0 12

Над снежно одеяло
главица подало
наднича свенливо
кокиче красиво.
Към Слънчо поглежда
и пак се оглежда
за свойто другарче,
добро минзухарче.
Защо се забави -
дали не забрави,
че пролет е вече
дошла от далече...
със щъркели бели,
от юг долетели,
и с топлия вятър, 
погалил полята.


 

 

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??