7.10.2006 г., 22:01 ч.

Коктейл „Леко сърце” 

  Поезия
711 0 15
Коктейл „Леко сърце”

Основна съставка -
добре свършена работа,
може и от предния ден;
усещане за нежност -
от смътно количство сън,
слънчев прашец или
звън от кристал
на върха на миглите...
Зрънце очакване...
Залп предстартова треска –
за енергично начало;
очи – разноцветни, усмихнати –
за огледало;
шум от улици, в умерена степен,
рефрен от обичана песен,
топъл глас на приятел,
любопитство по детски,
сериозност - за плътност.
Зрънце очакване...
Парченца спонтанност
сред график и планове,
кафе, измерено с време,
идея - избистрена;
нещо, отдавна отлагано,
срещнало своя момент...
Зрънце очакване...
Възел – без край и начало,
пръски смях,
тревога – прогонена,
стих на върха на перо,
блещунка от малка звезда,
и тишина...
Зрънце очакване...

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??