12.12.2018 г., 9:47 ч.

Коледа 

  Поезия
320 1 2

         КОЛЕДА

 

Коледа е и народа

хукнал е да пазарува.

Дали е беден братче той?

-На мене хич не ми се струва.

Сутрин търка си талона,

кинти хвърля от балкона,

и почива във Испания,

щото днес това е мания.

Да почиваш във чужбина,

а не в  своята родина.

Всичко чуждо днес той тачи,

а по нашенското храчи.

Забравил обичай, нрави,

все на „западняк“ се прави,

ама западния ред

не му е хич приоритет.

Прави си каквото иска,

стрОшиш ли му кефа - писка.

Ето днес един гъзар,

решил че е на състезание

и колко беше той гъзар?

- До следващия светофар!

КОЛЕДА Е, хей народе...

пазарувай доброта!

Купи  си мъничко усмивки

да е по-красив света...

ДОГОДИНА - ДО АМИНА!!!

 

23.12.2017г. ВЕСО

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Любов и честито Рождество. Тези дни бях много зает, та не съм си преглеждал страничката. Весело посрещане на Новата година.
  • Поздрав, художнико! Би бил безценен подарък, ако пазаруваме повече доброта. Много ми хареса! Адмирации! Весели празници от мен!
Предложения
: ??:??