22.12.2004 г., 9:17 ч.

Коледа 

  Поезия
1281 0 4
Истинска Коледа искам,
със коледари!
Истинска Коледа искам,
със опушен оджак,
под коминчето старо,
под покрив във сняг...
Искам пак кравайче да пари,
да се радва хлапакът,
чужда порта ударил,
че е гостът най-чакан,
че късмет е оставил,
благослов е отправил...
Искам да получи в отплата,
сърчицето му малко,
неразбраното злато,
скрито в орехче жалко,
във усмивката скрито,
и във крушата медна,
във бонбонче увито
със банкнота последна!
Истинска Коледа искам!
И петачето стискам
и със сигурност знам
че е някъде близко
и че носи ни всичко,
и че всичко ще дам.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??