18.12.2007 г., 19:28 ч.

Коледа 

  Поезия » За деца
887 0 5

Навън е вече
време за кожух.
Коледа е!
Изпълнени сме с Коледния дух.

Чувството да украсиш елхата,
да сложиш на върха блестящата звезда,
нещо неописуемо,
най прекрасното чувство на света.

Да бъдеш в къщи със своето семейство
и да пеете коледни песни.
А Дядо Коледа през комина долита,
обикалящ царствата небесни.

Децата обичат Дядо Коледа.
Обичат и Снежанка и всичките джуджета.
Обичат и коледната трапеза,
и вкусните мезета.

И аз обичам Коледа,
и бях послушно "дете".
И моят подарък пристигна:
Шоколадово мече. :)

После той си тръгва,
потегля с шейната и в къщи си отива.
При своята любима Снежанка -
толкова добричка и красива.

Приготвила му гозба
и леген с вряла вода,
където да потопи измръзналите
си пръсти от снега.

И така, Дядо Коледа
си почива до идната година,
когато пак ще е Коледа
и ще зарадва мнозина.

© Крис Бързин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??