12.12.2010 г., 20:28 ч.

Коледа 

  Поезия » Философска
445 0 1

Звезда една е литнала в нощта

най-мрачна и усойна за година.

От бога знак донесла с себе си тя

в тази върла, люта, бяла зима.


Христос родил се на света 
в незнайна, тайна, празна ясла.

С появата му на черната земя

дарил е на хората надежда свята.

Щастлив се оказал човешкият род,
ето - родило се  святото и доброто.
Дарил им богът наш криле до гроб
и вяра във живота – отрекъл злото.

Всял в живота им красиви чувства,

весел смях и вяра в добротата.
Научил ги да вярват, да се молят

и злото в себе си  как да преборят.

 

Отнесъл греховете им далече,

божият храм отворил вратите вече.

И всеки и до ден днешен знае,

раят го чака, щом искрено се разкае.

 

На този ден всяка следваща година

Коледа празнува човешкият род,

децата знаят, това е празник свят,

на който получават дар богат.

 

© Марияна Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??