Звезда една е литнала в нощта
най-мрачна и усойна за година.
От бога знак донесла с себе си тя
в тази върла, люта, бяла зима.
Христос родил се на света
в незнайна, тайна, празна ясла.
С появата му на черната земя
дарил е на хората надежда свята.
Щастлив се оказал човешкият род,
ето - родило се святото и доброто.
Дарил им богът наш криле до гроб
и вяра във живота – отрекъл злото.
Всял в живота им красиви чувства,
весел смях и вяра в добротата.
Научил ги да вярват, да се молят
и злото в себе си как да преборят.
Отнесъл греховете им далече,
божият храм отворил вратите вече.
И всеки и до ден днешен знае,
раят го чака, щом искрено се разкае.
На този ден всяка следваща година
Коледа празнува човешкият род,
децата знаят, това е празник свят,
на който получават дар богат.
© Марияна Атанасова All rights reserved.