21.12.2010 г., 13:58 ч.

Коледен подарък 

  Поезия » Любовна
843 0 3

КОЛЕДЕН ПОДАРЪК

 

 

Заедно сме не от вчера,

години две, че даже три.

Но път не мога да намеря

към твоето сърце, уви...

 

Любима ли съм ти – не зная.

И няма как да разбера.

Като че в леден блок да издълбая

убежище от топлина...

 

Притихнала съм в тая утрин снежна,

обречена в забвение от теб.

И полъхът на обичта ми южна

да ти изпратя искам във колет.

 

На помощ аз добрия старец ще извикам,

че Коледа е вдругиден.

И тоз подарък ще орисам

гост да е на твоя ден рожден!

 

Ще сложа в него тази моя обич,

по-истинска от слънцето дори.

И ако твоето сърце опари,

леда във него да стопи...

 

Ще добавя също лъч надежда,

сноп  искряща светлина -

да те облива, милва и да грее

като ярка коледна звезда!

 

 

 

© Красимира Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??