Във въздуха очакване витае,
зарежда ме с надежди и със вяра.
За Коледа, аз мисля, всеки знае
поне една от приказките стари.
Вълшебство светло вредом ни обгръща
и радост ни обзема без причина.
Вълнението пак ни е присъщо -
така е от година на година.
Оглеждам се в очите засияли
на моя малък син - и тази зима
щастлив очаква вече снеговете
и знае, че подаръци ще има.
Че няма като коледното време,
единствено е в цялата година.
От него нека най-доброто вземем,
за всеки късче обич нека има!
© Мария Борисова Всички права запазени