КОЛЕДНО
Иисус роди се в коледната нощ!
Витлеемската звезда прониза мрака.
Той идва на земята с тиха мощ,
времето си жертвено да чака.
Орисан бе да мине своя път
към страшната, великата Голгота,
на кръста в мъки да дочака смърт
и възкресен, да властва над живота!
Божествен дар на смъртните дари.
О, Господи, кръвта ти ни пречисти
и твоята любов във нас гори
безкористна, примамлива, лъчиста!
С любов ни даде вечния живот
и път, по който жадно да го търсим.
Днес всеки търси своя ешафод,
та страдайки, чрез него да възкръсне.
1995 г.
Добрич
© Румен Ченков Всички права запазени
Поздрави!