20.12.2017 г., 0:08 ч.

Коледно 

  Поезия » Друга
385 0 0

 

Снежинки галят ми лицето,             

зимни длани на жена.                 

Събужда се във мен детето,

скачам с чувство без вина

 

в снега така избистрен, бял

и мислите – кристално ясни,

в града внезапно опустял.

Сред въздуха се носят басни,

 

от комини литват те.

Самотни чукат по врати,        

зад разляти гласове

под детски коледни стрехи.    

 

И аз съм, нощен коледар,                                       

чувал поднесъл със копнежи,                                     

бенгалски огън след пожар,

подпалил вашите надежди.                                                    

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??