2.12.2020 г., 22:21 ч.

Коледно 

  Поезия
163 0 0

Вчера излязох на балкона,
лъхна ме мирис познат,
мирис на сладки,играчки и смях.
Някак топло ми стана,

 

макар и вънка да ухаеше на сняг,
как да пропусна 
звънливия коледен смях?
И ето звънчета окачам,

 

лампички,топки,гирлянд,
да мога да седна,
да чакам, с трепет детски -  познат.
През комина да влезе,

 

под елхата да сложи,
мечтания подарък за нас,
с нетърпение го чакам,
белобрадия старец, познат.

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??