21.12.2010 г., 14:40 ч.

Коледно настроение 

  Поезия » Друга
680 0 0

Примамват ме пространствени широти
изплуват на небето небесните шейни
развихрят се невидими реалности
звънят звънчета в чудни тоналности

Прелитат сияйни огнени кръговрати
вещаят дълги пътища звезди непознати
кънтят чудни гласове във висините
огласят с дивни акорди планините

Събуждат спящи брегове стрелите
гласове на арфи попълват празнините
потрепват под пръстите струни крилати
танцуват душите под звездните знаци

Ваят от краските топли постели
поклащат се ритмите огнено сгрели
думите поемат по нишки изтънели
душите сякаш вече са трайно оживели

Чудя се на тези картини романтични
книгите се саморазтварят екзотични
изправена посрещам ведро ветровете
в покоя вечен не спират смеховете

Рисувам тихо пейзажите небесни
мислите ми са тихи и чудесни
ръка подавам вече за привети
на непознатите чудни силуети

Още търся истини в куплети
заслушвам се в коледните песни
диря все в празничните вечери
аромата на запалените свещи

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??