24.12.2019 г., 10:16 ч.

Коледно вълшебство 

  Поезия » Друга
460 0 2

Коледно вълшебство чука на вратата,

въздухът ухае на канела и тамян,

сгушени подаръците чакат под елхата

на масичката тлее пламък замечтан.

 

Децата са изпълнени с еуфория неземна

и даровете Коледни трепетно копнеят,

светлинки блещукат в тишина свещена,

пламъци в камината душите греят.

 

Чашите докосват се нежно и блажено

виното щастливо лее се и намалява,

щастие се носи навред споделено,

а Луната ведро пътя озарява.

 

Любовта царува като прекрасна фея,

изпълва ни с хармония, с наслада

отминава тазгодишната ни одисея

и дарява ни с надежда млада.



 

© Елена Трендафилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??