25.12.2008 г., 10:12 ч.

Колко?! 

  Поезия
675 0 3
През колко огъня трябваше да мина,
през колко любови и разбити сърца,
и колко пътища трябваше да измина,
за да дочакам слънчевите лета...

И падежа на колко звезди трябваше да пропусна,
и колко дъждове да изтърпя,
и в колко нещастия трябваше да се впусна,
само да не срещна самота.

И колко слънца трябваше да изчакам да изгреят,
и колко реки да изтекат,
защото могат го само тези, които умеят
мълчанието с мълчание да съблекат.

И в колко очи трябваше да се вгледам,
и колко бури да изтърпя,
и колко болки да огледам,
за да разбера, че на света съм сама.

© Лора Цанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??