2.09.2023 г., 17:38 ч.

Колко е хубаво 

  Поезия » Друга
302 2 3

Колко е хубаво да си имаш къща,
пълна с хора и семейство. 
Колко е хубаво да чакаш с нетърпение някой да се завръща
и отново да те прегръща.

 

Колко е хубаво някой да те обича
и никога от теб да не се отрича. 
Колко е хубаво някой да ти дава всичко, 
от което имаш нужда
и да е с теб всяка секунда. 

 

Колко е хубаво да си имаш куче и двор
и да озаряват целият ти кръгозор.
Колко е хубаво да имаш верни приятели,
които не се оказват накрая предатели. 
Колко е хубаво да имаш родители
и винаги да бъдат твои бдители. 

 

Колко беше хубаво, когато това беше цялото ми ежедневие
и винаги беше веселие. 
Някои неща остават, 
но други се забравят.
И казвам съжалявам, 
че всичко твърде късно започнах да оценявам. 

 

Колко беше хубаво всеки ден на дворната врата
да ме чакат умихнати дядо и баба. 
Колко беше хубаво да бъда при тях
и да очакваме роднини от чужбина да се завръщат,
отново да ме прегръщат
и веселието в къщата да връщат. 

 

Колко беше хубаво мама да е до мен
макар и да имахме спорове всеки ден. 
Колко беше хубаво да имам повече приятели, 
но за жалост те се оказаха предатели. 

 

И сега също е хубаво. 
Кучето в двора, тате
и малкото приятели които са до мен. 
Но хубавото в миналото остана в моя плен.
Там, където то се настанява
и никога не се забравя. 

 

Колко е хубаво да си имаш къща
и да чакаш някой да се завръща. 
Колко е хубаво да знаеш, че някой те обича
и никога от теб не се отрича. 
Колко е хубаво да имаш куче и двор
и да озаряват целия ти кръгозор. 

 

За жалост не всичко сега е така, 
и затова отново казвам съжалявам, 
че всичко твърде късно започнах да оценявам.

© Теодора Компанска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! ❤
  • Колко е хубаво нали, за жалост късно оценяваме хубавите неща, така е. Поздравявам те за смелостта да го напишеш и ти благодаря, че ми въздейства. Простите неща често са по-хубави и вазсействащи!
    Спомените са хубаво нещо също, но не е хубаво да живеем само в тях. В бъдещето също не е хубаво да прескочим, защото губим настоящите моменти. Хубаво е да живеем в настоящето, защото можем да го направим красиво. То е нашата истина, единственото което имаме, макар и за кратко време, но тогава сме щастливи когато оценим настоящето, животът е тук и сега. Така мисля. Успя и да ме замислиш.
  • "Колко е хубаво да си имаш къща
    и да чакаш някой да се завръща." - колко обикновено казано, но колко велико и красиво! Поздрав, Теодора -- ти си достойна за съвременна бургаска поетеса!
Предложения
: ??:??