7.07.2012 г., 13:45 ч.

Коловози 

  Поезия » Философска
504 0 0

 

 

 

Коловози

               на Е...

                                 

Когато влязат колелата

в дълбоки, властни коловози

и логиката на Съдбата

неуправляемо те вози-

 

се движиш като влак по релси

и невъзможно е да кривнеш:

посока някаква поел си,

а е възможно да не стигнеш,

 

че във посоката обратна

насрещен Влак стрелки размества

към някаква невероятна,

абсурдна Дяволска фиеста...

 

... Така се движат и Звездите

по коловозите небесни,

а дръзнат ли в страни да минат-

изгарят в цветове чудесни.

 

Дори човешкото ни Време

се движи в коловози трайни-

и с него имаме проблеми,

и сантиментални тайни....

 

....И ти сега: любима, скъпа

(и както пожелаеш още!)

къде ли влачиш се по пътя

във час и утринен и нощен?...

 

Какви ли страстни коловози,

какви ли сили центробежни

разпъват дните ти, но ясно е,

че сблъсъкът е неизбежен!..

 

И като влакове насрещни

надсмели се над Правилата

внезапно, взривно ще се срещнем

от страст пропуснали стрелката...

 

....Дали ще бъде Катастрофа,

или пък Тържество изящно-

от тая среща Философия

с едно предчувствие прекрасно

 

да си направим, за да може

когато остареем, Мила

(...и срещите не ни тревожат,

а и страстта лежи унила!...)

 

то, Любовта да не заместим

със многобройните ѝ пози

из пътищата неизвестни

във плен на нови коловози...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??