18.03.2021 г., 11:21 ч.

Комин 

  Поезия » За деца
616 0 2

Вчера Яна се захвана,

сръчно да плете,

че комина май настинка хвана,

зимата пак щом дойде.

 

Кашля, кашля и се дави,

и кълбета дим направи,

Яна ще го облече,

блуза ще му изплетe.

 

Преждата тя разпиля

цяла къщата застла,

майка й щом се прибра,

се хвана за глава.

 

„Ах комин не боледува“

рече майка й така,

„Вънка топло щом си беше,

сладко, сладко той си спеше,

ала веч не му се спи,

затова така дими“.

 

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??