21.06.2011 г., 17:13 ч.

Компактни страсти 

  Поезия » Оди и поеми
580 0 0

За всички джобни гаджета и компактни дами

 

Гледам нещо отвисоко,

гледам него без да спирам.

Мене то привлича много,

нещо в него аз намирам!!

 

То е малко, симпатично;

дребно, но така чаровно.

Скоро аз на него лично

ще предам се безусловно.

 

Радиация излъчва,

отдалече то сияе.

Всяка клетка в мен облъчва,

всяка клетка го желае!!

 

Бомба атомна изгрява,

удря всички небеса!

Тя обаче поразява

само мъжките сърца!

 

Мойто също бе ранено,

бликаше от него страст!

Падна бързо, бе сломено,

мина то под чужда власт!

 

Власт, обаче най-желана,

най-красива, съкровена.

Власт от мене най-мечтана,

власт за мене съвършена!

 

Да я мразя ще е грях;

и ненавист ще откажа!

Но пък мен не ме е страх

истината да ù кажа:

 

"Жу тем* и я тебя люблю**,

те киеро***, жу тадор****!

Ти си истинско бижу,

ти си бисер, няма спор!!

 

Ти под мене се намираш,

аз над теб се величая!

Мисълта ми доминираш - 

как го правиш? Аз не зная!

 

Нямаш крак до небесата,

нито си фиданка пищна.

Но пък си отвъд словата,

ах, тигрице моя, хищна!

 

Няма като тебе друга;

друга в цялата планета!

Има за това заслуга

божеството на късмета!

 

То дарило те е с блясък!

Блясък, но от най-добрите!

Ти си мой сърдечен тласък,

малка си - като звездите!

 

Тебе аз ще обикалям;

мене ти ще озаряваш!

Колко тебе обожавам

никаква представа нямаш!"

 

Дълго време не можах 

да намеря красотата;

и тогава осъзнах - 

тя е тука, на земята.

 

 

 

* Je t'aime - обичам те (фр)

** Я тебя люблю - обичам те (ру)

*** Te quiero - обичам те (исп)

**** Je t'adore - обожавам те (фр)

 

 

© Сандостен Калций Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??