5.09.2012 г., 11:06 ч.

Концерт на открито 

  Поезия » За деца
477 0 3

Научи Мравчо, че щурчето

концерт ще изнесе

направо на полето.

Тази новина в мравуняка разнесе

и облякъл нови дрехи,

към концерта се понесе.

 

Там светулки накачени

осветяват столчета от гъбки наредени.

Виж, за сцена Щурчо бе избрал

глогов храст, красиво разцъфтял.

А оркестърът му вече подреден,

чакаше солиста притаен.

Ето той излиза най-подир,

носи своята цигулка от чемшир.

 

Първо поклони се, после почна,

огласи простора музиката сочна.

 

Мравчо си мечтаеше така,

защо не е на сцената сега?!

И вместо цял живот на гръб багаж да мъкне,

в концерти да участва,

щом се мръкне.


© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Галке, не тъжи, кой знае на Щурчо какво му е на душата?! Привет!
  • И Мравчо, и Мравка...!!!
    "Мравчо си мечтаеше така,
    защо не е на сцената сега?!
    И вместо цял живот на гръб багаж да мъкне,
    в концерти да участва,
    щом се мръкне."
  • Илко, благодаря ти! Само твоето внимание ми стига.
Предложения
: ??:??