Обявиха конкурс поетически,
на тема - Вино, Любов.
Хиляда поета лирически,
откликнаха на техния зов.
Моливи хиляда подостриха,
за поетическото сражение.
Бутилки хиляда отвориха,
за смелост и настроение.
И всички са почти гении,
и всички са мега таланти,
и всичките, без съмнение,
са преки роднини на Данте.
В тях пълни с награди рафтове,
и всички със топ псевдоними.
Барони, Майстори, Графове,
неповторими!!
Навиха ръкави поетите,
всеки грабна молив,
и заподрежда куплетите.
Кой, от кой по красив.
Но ето, че срока изтече,
хиляда шедьовъра в рима,
са при журито вече.
хиляда, а те - трима.
Ще ги четем със наслада,
рече един от тримата,
но то много нещо - хиляда!!!
Ще ги четем чак до зимата!
Вторият каза, тръпки ме лазят,
един ще спечели, ясно.
Всички други ще ни намразят,
и ще бъде ужасно.
Защото си знаем, поети, поети,
уж крехки и нежни, чувствителни.
Но много от тях са супер проклети,
така че да бъдем бдителни.
Познавам няколко - доста са здрави,
ще вземат да ни набият.
И като нищо, ще ни направят,
мръсна и гадна черна магия.
Третият предложи маньовър:
Поетите питайте, всеки ще каже:
„Аз съм написал велик шедьовър
С първото място ще го докажа.“
Няма причина да не повярваме,
всеки от тях е много честен.
Защо да четем, да се товариме?
Има изход - и той е лесен.
Нека връчим награди хиляда.
Да си ги вземат и вкъщи.
И никой няма да ни напада.
И никой няма да ни се мръщи.
Така поканили творците хиляда,
на всеки връчили първа награда.
А също и писмено уверение,
че ще го помнят сто поколения.
Прибрали се щастливи поетите.
Награда? На рафта - при другите.
Щастливи били и тия, проклетите.
Първо място! Защо се чудите!
Какво стана с творбите хиляда?
Заключени в папки - тъжни са те.
Всяка от тях с голяма награда,
само че никой не ги чете.
Затуй пък поетите, милите,
тренират и стягат си силите.
Задава се нов конкурс:
Любов - стомах - виневурст.
Автор: ПИ
© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени