16.08.2005 г., 19:13 ч.

КонниК 

  Поезия
857 0 3
Стене жално тишината,
разкъсвана от вълчи вой.
Препуска конник във мъглата,
гневен и готов за бой.
 
В очите черни и незрящи
кипят сълзи отровни,
сърцето, някога туптящо,
нашепва стихове гробовни.

Препуска в нощта, усеща -
далечна битка го зове,
а воят вълчи му напомня,
че мъртъв е от векове.

Внезапно конникът изчезна,
когато слънцето изгря.
Останаха от него само
следите вълчи във калта .

© Никифор Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??