16.12.2017 г., 19:57 ч.

Константин XI Палеолог 

  Поезия » Философска
341 0 2

Аз имах възможност Града* да зарежа

и в миг да избягам далеч...

да водя живота си дълго, богато...

захвърлил корона и меч...

 

Аз можех червените свои ботуши

и стария пурпурен плащ...

и златния скиптър, и трона си даже

без срам да отстъпя на друг...

 

Не щеш ли обаче, не искам да бягам...

решен съм - ще водя война...

дали ще спечеля, дали ще изгубя...

нима е туй важно сега?

 

Единствено зная, че трудния начин

по своята воля избрах...

Единствено зная, че вече спечелих...

че вече прогоних страхà...

 

16.12.2017г.

© Андрей Андреев Всички права запазени

*Константинопол

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??