Аз имах възможност Града* да зарежа
и в миг да избягам далеч...
да водя живота си дълго, богато...
захвърлил корона и меч...
Аз можех червените свои ботуши
и стария пурпурен плащ...
и златния скиптър, и трона си даже
без срам да отстъпя на друг...
Не щеш ли обаче, не искам да бягам...
решен съм - ще водя война...
дали ще спечеля, дали ще изгубя...
нима е туй важно сега?
Единствено зная, че трудния начин
по своята воля избрах...
Единствено зная, че вече спечелих...
че вече прогоних страхà...
16.12.2017г.
© Андрей Андреев All rights reserved.