12.10.2020 г., 7:41 ч.

Консулска служба 

  Поезия » Гражданска, Пародии
437 0 0

Там някъде във западна Европа

силно на вратата се потропа

беше бившата номенклатура

пушеща хаванска пура

пиеща уиски от доставка

на изгодна кадрова добавка

там е консулската служба

винаги е била вечна дружба

с остарелите отминали порядки

пъхнати сега във нови папки  

и отвътре на корупция вонят

фактите са скрити но не спят

варди ги една блондинка

удъртяла, сбръчкана гадинка

все повтаря как работи

вечно човката боботи

хората с празни думи отегчава

всекиму неловко  става

граждани принудено я съжаляват

и под масата бакшиш и дават

пред колегите се прави непричом

цвили нервно кат развихрен кон

консула решава да я стегне

и към строга мярка да прибегне

но за жалост старото му възпитание

в днешно време води до страдание

 технологите нови, динамични

го навяват с мисли хаотични

само някой жичка да прекъсне

 консулството ще увисне

без работеща система

да получиш документи нема

и тогава гражданите възмутени

почва всеки да се пени

думи сложни  се изричат

туй което хора не обичат

разни фрази в истерична гама

да ви гууу ... ла мама

А госпожата другарка стара

пуше своята цигара

всъщност тя е пълна мързелана

интригантка най отбрана

как невинно със очите скляпа

 в консулството сложи някой тапа

работа  със туй запуши

на служителя главата пуши

гражданин го гледа с озлобление

край на всякакво търпение

а пък шефа без разбиране

прави със вода подливане

и създава сложна обстановка

дето води до фехтовка

при което, много остри шпаги

се сражават срещу криви гаги

но накрая победител 

е на консула служител

щом му падне там пердето

разгневен затваря си гишето

А тълпата вие, кряска

и германските съседи стряска

носле някак изморено дреме 

изтощен към къщи ще поеме

гражданин от село в планината

без паспорт валиден в днешна дата

спре ли го баварски полицай

казва 20 Евро глоба дай!

А пък ти иди му разкажи

как във консулството се греши

хич бавареца не го интересува

знае само с крави да общува

е накрая, няма как ,

сам самичък във тоз бардак,

човек! включи си интернета

в европейски сайт опитай си късмета

със пореден зор термин си направи

и наново в консулството се яви...

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??