По дюните лети,
лети -
не спира,
обвита в прах
и реактивен дим,
секира.
Издялан от метал и кремък -
продай,
каквото си събрал,
навреме!
Продай сполуката!
Продай земята!
Продай
и своята
рожденна дата!
Бъди корав
и не умувай -
на принципите,
не робувай!
Повярвай в злобата
и в мрака -
мечти продавай,
на глупака!
Съдби купувай!
Кръв продавай!
Недей се спира -
не прощавай!
Бъди безмилостен
и щедър!
Бъди еснаф -
бъди, говедо!
Бъди такъв,
какъвто трябва -
душата си,
превръщай в брадва!
В търбуха си,
размий сърцето!
- Нима живее зле,
прасето?
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени