May 13, 2007, 11:39 AM  

Консуматор 

  Poetry
746 0 10

 

По дюните лети,

лети -

не спира,

обвита в прах

и реактивен дим,

секира.

 

Издялан от метал и кремък -

продай,

каквото си събрал,

навреме!

 

Продай сполуката!

 

Продай земята!

 

Продай

и своята

рожденна дата!

 

Бъди корав

и не умувай -

на принципите,

не робувай!

 

Повярвай в злобата

и в мрака -

мечти продавай,

на глупака!

 

Съдби купувай!

Кръв продавай!


Недей се спира -

не прощавай!

 

Бъди безмилостен

и щедър!


Бъди еснаф -

бъди, говедо!

 

Бъди такъв,

какъвто трябва -

душата си,

превръщай в брадва!

 

В търбуха си,

размий сърцето!

 

- Нима живее зле,

прасето?

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??