3.07.2015 г., 10:04 ч.

Консуматори 

  Поезия
823 0 2
Консуматори

От раждането си,
сме ние такива,
стремим се всичко да е наше,
това голяма си е глезотия,
закърмени с думите „Аз искам“,
опитваме да вземем всичко,
дори не мислим.

Това погрешно е,
аз знам, че знаем,
и чувството за мярка
е изгубено, но ние си нехаем,
стремим се шепите ни да са пълни,
залъгваме се,
че сме ние разумни.

Най-лошото е ,
че продали сме си ние душите,
и лъжем се, че сме добре,
а мислим само за парите,
желаем да се правим на светци,
материалните блага обичаме,
понякога, повече от себе си.

Превърнати в консуматори,
забравили сме за живота,
Това ли е целта?
Задавали ли сте си Вие въпроса,
истината, проста е,
това го знаем всички,
сега настъпил е момента,
върху нея да помислим.

© Радослав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравявам те, Радославе, затова че си се замислил над този проблем.
    Добре е, когато младите хора започват да проглеждат!
    Благодаря ти и ти пожелавам да имаш много съмишлиници!
  • Ради, не знам в какъв формат пишеш текстовете си, но всеки опит да ги отворя за редакция, "смачква" произведението.
Предложения
: ??:??