21.05.2007 г., 12:55 ч.

КОПНЕЖ 

  Поезия
466 0 4

КОПНЕЖ

Камбанен звън отекна и потъна
в душата ми с изгарящия плам.
И ехото стопи се сякаш свян,
нетраен като изгрев в утрин сънна.


Прегърна ме невинно тишината.
Килимът мек на чувствени поля,
погълна стъпките, ала не спря
вървежа тих, под свода син в позлата.


О, див копнеж в разискрени зеници -
по хладната коприна на косите!
Целувката на тръпнеща девица,
не е ли бич, плътта за миг белязал,
наказвайки душата да се скита
в простор, от който с клетва се отказа?!

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??