30.12.2010 г., 1:07 ч.

Копнеж 

  Поезия » Любовна
799 0 9

 

КОПНЕЖ

 

Беше ли изплакана сълзата,

някъде в оловното небе?

Беше ли догонена реката,

хукнала към бурното море?

 

Птиците потънаха ли в здрача,

на  изчезващия  небосклон?

Чу ли някой утрото да плаче?

Даде ли нощта на вятъра подслон?

 

Струни ли разкъса  болката,

породена от поредната лъжа?

И душата,от печал оголена,

спря ли да боли от  самота?

 

Истина ли беше,или приказка

лудия копнеж по светлините -

толкова красиви и измислени,

и далечни,като спомени изтрити…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??