Копнеж
Един копнеж, малко желание,
събудило те в ранните часове.
Едно докосване, топла прегръдка,
способни да те спасят от нощта.
Когато денят още не е дошъл
и сърцето ти копнее за другар,
за лъч светлина, разкъсващ мрака.
Душата ти копнее за спасение,
пък било то и поредната измама.
Нека да е такава, но нека е там.
В часа на сивата призрачна мъгла,
когато изглежда, че денят няма да настъпи
и се чувства като загубен сред нищото.
Малка искрица се ражда в душата,
малка надежда, прогонваща демоните,
плъзнали навред по цялата земя.
Един копнеж за устни топли,
които да те спасят от студения свят,
един копнеж по сродна душа,
която да запълни и оцвети живота син.
Може и да изчезна заедно с утрото,
но нека да е там, спасявайки те
от самотните часове на самотната нощ.
© Диляна Неделчева Всички права запазени
Прекрасно си го казала!!!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!