Изпълнен съм с копнежи,
жадувам за светла зора,
за цветя росни, свежи,
за утеха и успокоена гора.
Жадувам за лъч светлина,
за рози и за лек ветрец,
за красота и детелина,
за песните на полския щурец.
Като пролет си прекрасна, любима,
затуй те нося аз в сърцето,
утеши ти душа ранима,
върни ми всичко отнето.
© Георги Всички права запазени