15.01.2017 г., 19:09 ч.

Коридор 

  Поезия » Философска
501 1 0

Студен азотно-ментов чай
и ситно влакнест стар тютюн,
акомпанират в дълъг, на средна
възраст коридор,
с любим кънтеж, а не просто с шум.
Ще кажеш странно предпочитание, но тук цари нечувана симфония

и аз я чакам пет години, да излезне и запомня я!
Загасях слънцето и палих и свещички,

свирих и в недрата, и отпратих всички,

защото те дори облечени в тела, тежки съдници с принтирани лица,

останаха встрани, в техния затвор и не знаят,

че надмина ги един обикновен,

на средна възраст, коридор!

© Георги Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??