11.04.2020 г., 23:07 ч.

Коронавирус 

  Поезия
501 4 2

Дойде ни враг неочакван на гости.

Тръгнал бил казват от далечен Китай.

Решихме да се изолираме с пости,

да пием лимон изстискан във чай.

 

Тази дребна гадинка напразно се нада

народът ни славен да се вдаде!

Без паника изградихме преграда,

та вирусът тук отчаян да мре!

 

Нали сме яка балканска дружина

на вируса гаден ще правим напук!

Мезим с туршийка и крехка сланина,

вино червено пием със лук.

 

Пролет настъпи, слънце напече.

Всичко се стопли, цветята цъфтят.

Живот ни очаква! Усмихни се, човече!

Коронавирусите да си вървят!

 

Българи, имаме корени здрави!

Бог държи в ръцете си знак.

Той ни казва: Бъдете корави

и ще преборите вируса як!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??