28.08.2012 г., 10:30 ч.

Косите ù 

  Поезия
515 0 3

когато са сплетени
на плитка
косите ù
с цвят на мокър пясък
на допир са досущ
като корабно въже
изпъващо всички бръчки
които времето
е забравило на палубата
когато падат

свободно
движени от вятъра
вълните им
се сплитат на възли
на някои места
най-вече около
възела на вратовръзката му
а на няколко възела
от тях самите
трапчинката на брадичката ù
събира пясък
в плитчините под зениците му

 

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??